• De Flat

500 klushuizen te koop

Laatste niet gerenoveerde Bijlmerflat Kleiburg transformeert naar enorme klusflat.

De vraag

In 2012 schreef consortium De Flat een pitch uit. Zij vroegen een aantal bureaus om een marketingplan te maken voor de verkoop van 500 klushuizen in de laatste nog niet gerenoveerde Bijlmerflat (De Flat). De Wijde Blik won de pitch.

De Flat

Wat hebben we gedaan?

 • #gebiedsmarketing
 • #placemaking
 • #netwerkmarketing
 • #online marketing

Door vanaf het begin De Flat te branden als een gave plek met een rauw randje, en te omarmen dat deze gigant middenin de Bijlmer lag, gaven we De Flat een stoer imago. Cool om bij te horen. We deden dit o.a. door middel van een Man Bijt Hond-achtige AT5 serie over leuke mensen en plekken in de Bijlmer, placemaking in de vorm van een huiskamerbioscoop, een NeighbourFood markt, en supercreatieve campagnefoto’s waarin niets was wat t lijkt. Én een eigen bar, geopend tijdens open dagen. Een klein enthousiast team zorgde voor een goede vibe tijdens de open dagen. Door bezoekers dan ook vaak ‘een feestje’ genoemd.

Door een succesvolle online marketingcampagne via Facebook en Google Adwords haalden we maandelijks tienduizenden bezoekers naar de website en hadden we binnen no time 8.000 geïnteresseerde klussers in onze database. Op Facebook hadden we een actieve community opgebouwd van 7.000 Flat fans.

De Flat

Wat leverde het op?

In  2 ½ jaar tijd waren alle 500 klushuizen verkocht. De geraamde tijd voor de verkoop was 4 jaar. Dit leverde natuurlijk een heleboel enthousiaste klussers! En een supermooie gerenoveerde Bijlmerflat.

De Flat

Facts & Figures

Opdrachtgever

Consortium De Flat (KondorWessels Vastgoed, Hella Hendriks CPO, Hollands Licht en Vireo Vastgoed)

Plaats
Amsterdam Bijlmer
Jaar
2012 – 2015
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  De Flat
  Marloes Kemming

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 11 jaar bestaan. 11 jaar? Alweer bijna 12 jaar! And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws