• Energiekwartier

Energiekwartier

Centraal binnen de stad. Een nieuwe wijk op een stoere en industriƫle plek, hartje Den Haag.

De vraag

Een nieuwe wijk, centraal in de stad. Pal naast de oude energiecentrale. Nu al een wijkje met industriële gebouwen en een jazzy sfeer. Een plek om te leven. Gemeente Den Haag, corporatie Staedion en ontwikkelaar Heijmans sloten de handen ineen en geven dit stukje Regentessekwartier een nieuw gezicht én een nieuwe naam: Energiekwartier. Ons concept sloeg bij ze aan en samen zetten we het Energiekwartier op de kaart.

Energiekwartier

Wat hebben we gedaan?

 • #Gebiedsmarketing
 • #Placemaking
 • #Online marketing

We werkten het concept uit en stelden een naam en creatieve stijl voor, in samenwerking met Studio Duel. Het Energiekwartier. Voor mensen die in een stoere omgeving willen wonen, maar wel de veiligheid en het comfort van een nieuwe wijk willen.

De website als hart van de campagne. In een buurt waar lekker leven centraal staat is beleving belangrijk. De site biedt een continue agenda van allerlei leuke plekken in en om het Energiekwartier.

Eerste doel was de nieuwe naam te laten landen. Hiervoor bouwden we een netwerk op van ondernemers en bewoners uit de buurt. De talloze eettentjes, (jazz)podia en voorzieningen haakten aan bij het Energiekwartier. Daarnaast creëerden we al snel een flinke database door een strakke online campagne. En ook aansluiten bij events helpt mee om deze wijk een plek in Den Haag te geven.

Energiekwartier

Wat leverde het op?

Binnen een half jaar telde de Facebookpagina al ruim 2.300 fans. En een goed netwerk in de buurt waardoor de naam geland is. Het eerste deelproject van 58 koopwoningen was dan ook binnen een paar maanden voor driekwart verkocht!

Energiekwartier

Facts & Figures

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag, Heijmans en Staedion

Plaats
Den Haag
Jaar
2016 + 2017
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Energiekwartier
  Ilse Boer

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 11 jaar bestaan. 11 jaar? Alweer bijna 12 jaar! And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws