• Nowadays

Hartje stad overhoop

Slopen en bouwen tussen het winkelend publiek.

De vraag

Tussen Damrak en Nieuwendijk komen vier nieuwe winkels. En een nieuwe passage. Hartje Amsterdam Centrum overhoop. Er moet veel gebeuren op nul ruimte. Dat is millimeterwerk. Veel werkzaamheden ’s nachts. Dat geeft nogal wat overlast. Geluid, stof, slechte bereikbaarheid. De Wijde Blik is gevraagd om bewoners, ondernemers en de stadsdeelraad te betrekken bij de sloop, nieuwbouw en transformatie van Nowadays. Zodat de plannen en de bouw zo goed mogelijk verlopen.

Nowadays

Wat hebben we gedaan?

 • #omgevingscommunicatie
 • #rondleidingen op de bouw
 • #participatiebijeenkomst

Vanaf het allerbegin is de buurt betrokken bij de plannen voor Nowadays. Ondernemers en buurtbewoners zitten al vroeg aan tafel. Meedenken, meepraten en plannen maken. Samen met de ontwikkelaar en de architect. Er zijn bijeenkomsten met omwonenden en de winkeliers. En de politiek is aangehaakt: rondleidingen in de bouwput voor de stadsdeelraad. Zo’n plan leeft toch meer op locatie dan vanaf de tekening. We hebben veel persoonlijke aandacht gegeven. Dat werpt zijn vruchten af.


Veel werk gebeurt ’s nachts of in de vroege ochtend. Om winkelend publiek en trams niet te hinderen. Dat is nogal wat voor de buren. De Wijde Blik was aanspreekpunt voor klachten. Via e-mails of een bericht op Facebook. Altijd hadden bewoners en ondernemers binnen 24 uur contact. En altijd was er een oplossing. 

Nowadays

Wat leverde het op?

In harmonie met buurtbewoners en winkeliers hebben we de bouw van Nowadays op zo’n dichtbevolkte en dichtbebouwde plek voor elkaar gekregen.

Nowadays

Facts & Figures

Opdrachtgever

Bouwinvest

Plaats
Amsterdam Centrum
Jaar
2012-heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Nowadays
  Sophie van der Velde

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 11 jaar bestaan. 11 jaar? Alweer bijna 12 jaar! And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws