• Janine Leunessen

Altijd grenzen opzoeken en verder ontwikkelen

Janine Leunessen

Opgegroeid vlak naast een grenspaal tussen Maastricht en het Belgische Vroenhoven heb ik altijd de grens gevoeld. Ik wilde er vooral weg van. Weg uit die uithoek van Nederland. Rap Maastricht verlaten om te ontdekken en grenzen te verleggen. Na vier jaar Academie voor Journalistiek in Tilburg keerde ik echter weer terug en begon mijn geboortestad te herwaarderen. Zeker toen ik bij Dagblad De Limburger als verslaggever over de stad en zijn mensen schreef.

Na tien jaar werd het weer tijd om de blik te verruimen. De hoofdstad lonkte. Amsterdam-Noord werd de volgende bestemming om te wonen en De Bilt - middelpunt van Nederland - om te werken. Bij het KNMI ging ik als persvoorlichter aan de slag met weerwaarschuwingen, klimaatverandering en aardbevingen. Een boeiende tijd vol issues over veiligheid en mobiliteit op het snijvlak van wetenschap, overheid en politiek.

Na acht jaar KNMI was het tijd voor een nieuwe communicatiekijk en ik wilde eens dichter bij huis werken. Die stond inmiddels langs een dijk in de Zaanstreek waar de Zaanse woningcorporatie Parteon een interessante werkplek bleek te zijn. Waar ik in de beginjaren van het KNMI nog volop bezig was met bewijzen van klimaatverandering, werd bij Parteon inmiddels duurzaam en energieneutraal wonen realiteit.

De onderwerpen wonen, bouwen en stedelijke vernieuwing smaakten naar meer. Met name het goed betrekken en informeren van mensen die er daadwerkelijk mee te maken hebben. Bij De Wijde Blik komen alle aspecten van mijn loopbaan bij elkaar: luisteren, analyseren, kansen zien met een heldere, nieuwsgierige en scherpe blik en treffend verwoorden. En altijd weer grenzen opzoeken om verder te ontdekken.

Marloes Kemming

Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

020 523 50 90

Footer

Mail ons voor een dosis informatie

Ik wil meer weten

Nieuwsbrief

Natuurlijk noodzakelijk

Actueel

Footer

Trots op...

Dat we al 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

Nieuws