• Marloes Kemming

Schrijver, dompteur, boerin of prinses

Marloes Kemming

Ik ben in 1983 geboren in Druten, een dorpje aan de Waal. Ik wilde als kind afwisselend schrijver, dompteur, boerin en prinses worden. Na de middelbare school verhuisde ik naar Groningen om kunst- en architectuurgeschiedenis en journalistiek te studeren. Ik studeerde af op de Fluxus beweging en kan je als gevolg alles vertellen over piano’s die hooi eten. Hiernaast organiseerde ik cabaretfestivals en tentoonstellingen en werkte ik als lichttechnicus. Na mijn master verhuisde ik naar Antwerpen om fotografie te studeren. Met mijn camera in de hand heb ik elke straat daar bewandeld om erachter te komen dat mijn interesse lag bij de stad die ik vastlegde, niet bij de fotografie zelf. Een jaar van gekke baantjes volgde –zo was ik fakirassistente, werkte ik voor een meestervervalser en voor cirque du soleil- en vertrok ik vervolgens op een wereldreis die uiteindelijk drie jaar zou duren. Vijf continenten, één backpack. Mooiste ervaring ooit.

Bij thuiskomst kon ik vrijwel direct bij De Wijde Blik aan de slag, in eerste instantie vooral als tekstschrijver, later steeds meer als adviseur. Ik schoolde bij, schreef een boek, leerde veel. En steeds kwam die stad weer terug. Hoe vorm je een stad naar haar inwoners, hoe willen mensen wonen?
Bij De Wijde Blik komen mijn interesse in architectuur, RO, cultuur en taal samen.

Marloes Kemming

Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

020 523 50 90

Footer

Mail ons voor een dosis informatie

Ik wil meer weten

Nieuwsbrief

Natuurlijk noodzakelijk

Actueel

Footer

Trots op...

Dat we al 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

Nieuws