• Atrium Zuidas

Parkeergarage Atrium Zuidas

Ondergronds bouwen op de Zuidas. Dat is me wat.

De vraag

Bouwcombinatie Dura Vermeer en De Nijs waren al even bezig met het bouwen van een ondergronds parkeergarage. Er kwamen klachten uit de buurt en de Zuidas keek mee. De Wijde Blik is gevraagd om te gaan praten met de buren. En met projectbureau Zuidas van de gemeente. Om met beide de communicatie te verbeteren.

Atrium Zuidas

Wat hebben we gedaan?

 • #omgevingscommunicatie
 • #burenbijeenkomsten
 • #rondleidingen op de bouw
 • #aanspreekpunt

Het projectbureau Zuidas (gemeente Amsterdam) heeft hoge ambities waar het gaat om omgevingsmanagement. De Wijde Blik dacht voor de aannemer mee over het BLVC plan (bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie). We hebben goede werkafspraken gemaakt met het projectbureau. En de communicatie met buren verzorgd. De overkant van ons project is de Prinses Irenebuurt. Om de garage en twee torens te bouwen zijn 165 planken 20 meter de grond in geslagen. Dat geeft herrie. En trilling. Flink wat overlast dus.

We hebben buren en techneuten, architecten en bouwers aan elkaar voorgesteld. Kennis laten maken met elkaar. Een kijkje nemen in de enorme bouwput. De indrukwekkende hijskranen laten zien. Dat oogstte waardering. En ook ontzag voor het project. En daarmee wederzijds begrip.

Voor dit project was er een telefoonlijn die 24 uur per dag bereikbaar is. Geen bandje, maar altijd persoonlijk contact.

Atrium Zuidas

Wat leverde het op?

De buren weten wat ze kunnen verwachten. Gaan we een nacht doorwerken, omdat dat nu eenmaal moet met vlinderen? Dan vertellen we dat op tijd. En komt er een vraag of uit een buurman zijn ergernis? Dat kan, verbouwen is niet fijn als je er om de hoek woont. Buren weten waar ze naar toe kunnen met die vraag of klacht. En Zuidas is aangehaakt.

Atrium Zuidas

Facts & Figures

Opdrachtgever

Bouwcombinatie Dura Vermeer en De Nijs

Plaats
Amsterdam Zuidas
Jaar
2015 - 2018
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Team
  Atrium Zuidas
  Lara Simons

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 14 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws