• City Nieuwegein

Je vindt het in City

De binnenstad van Nieuwgein op de kaart zetten

De vraag

Stichting Binnenstadsmanagement Nieuwegein vroeg De Wijde Blik om de positionering van de binnenstad te concretiseren. Het gaat al goed met het centrum van Nieuwegein maar er zit veel meer in! De partners in de binnenstad willen een sterkere en aantrekkelijkere binnenstad. Een heldere positionering helpt. 

City Nieuwegein

Wat hebben we gedaan?

 • #positionering
 • #workshop
 • #merkboek

We maakten een merkboek waarin scherp staat omschreven wat het verhaal van de binnenstad van Nieuwegein is. In twee interactieve workshops – één met een gemêleerde groep van ondernemers, bewoners en het kernteam van de Stichting Binnenstad Nieuwegein en één met het bestuur – zijn we op zoek gegaan naar met de identiteit van de binnenstad. Wat is het dna? Wat zijn de belangrijkste waarden? Hoe noemen we de binnenstad? Wat maakt de binnenstad uniek ten opzichte van concurrenten en wie zijn de doelgroepen?

Uit alle output maakten wij scherpe keuzes en destilleerden wij de rode draad in het merkboek. We kozen een nieuwe naam, die toch al bekend was: City Nieuwegein. Een logische keuze omdat veel Nieuwegeiners de binnenstad zo al noemen. Een belangrijk stap was vervolgens de lancering van de City Nieuwegein website. Op deze website bieden we informatie, laten we zien wat er allemaal te doen is en delen we verhalen van ondernemers, bezoekers en bewoners over City.  

City Nieuwegein

Wat leverde het op?

Het fundament voor een sterk merk is gelegd. Nu is het tijd om meer mensen kennis te laten maken met het merk City Nieuwegein en stap voor stap gezamenlijk meer mensen te bereiken, binden en activeren. We ondersteunen het team van City om dat mogelijk te maken. 

City Nieuwegein

Facts & Figures

Opdrachtgever

Stichting Binnenstadsmanagement Nieuwegein. In de stichting zijn bewoners, winkeliers, City Plaza, de gemeente, de bibliotheek, de markt en Theater De Kom verenigd. 

Plaats
Nieuwegein
Jaar
2017 - heden
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Team
  Stephanie Versteeg

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 14 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws