• Elements Haarlem

Elements Haarlem

Transformatie en nieuwbouw op oude Fluorterrein.

De vraag

Hoe verander je een jaren zeventig kantoorkolos in combinatie met nieuwbouw in een verleidelijke nieuwe woonplek in Haarlem Schalkwijk? 

Vanaf juni 2017 is door Dura Vermeer en andere ontwikkelaars in Schalkwijk-Midden samengewerkt met de gemeente Haarlem en diverse architectenbureaus om tot een nieuwe stedenbouwkundige invulling te komen van het voormalig Fluorterrein. De basis vormt het manifest ’Tussen de bomen’ met als credo: stenen eruit, bomen erin. Het huidige kantorengebied wordt omgetoverd tot een prettig woon- en leefmilieu met volop nieuw groen. Dura Vermeer realiseert hier 90 Stoere lofts, 10 Townhouses en 8 luxe appartementen.

Elements Haarlem

Wat hebben we gedaan?

 • #Branding
 • #Online marketing
 • #Verkoopmarketing

Samen met ontwerpbureau ZZESTO ontwikkelen wij 'De Smaak van F.' Een vernieuwende marketing- en onderzoekscampagne waarin we de markt lieten kiezen. Wie wil hier straks wonen en hoe? Uit deze campagne volgde het merk van de wijk: Elements.

In Elements komen koop- en huurwoningen in allerlei vormen en maten. Lofts van 100 m² tot 200 m², gezinswoningen met meerdere verdiepingen en luxe, compleet afgewerkte appartementen. Een deel van de woningen is vrij in te delen en af te bouwen. De Wijde Blik doet de verkoopmarketing van deze woningen.

Elements Haarlem

Wat leverde het op?

De eerste fases zijn afgerond en leverden in vroeg stadium een aantrekkelijk merk én een grote database op, die doorgroeide naar een paar duizend geïnteresseerden. Deze groep mensen stelden we verdiepende vragen voor extra marktinformatie. De informatie bood niet alleen handvatten voor ontwerper en ontwikkelaar, maar bepaalde ook het marketingconcept en de definitieve positionering. Elements gaat in Q2 van 2020 in verkoop.

Elements Haarlem

Facts & Figures

Opdrachtgever

Dura Vermeer

Plaats
Haarlem
Jaar
2018 - heden
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Elements Haarlem
  Theo Dohle

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws