• De Smaak van F

De Smaak van F

Transformatie en nieuwbouw in Haarlem.

De vraag

Hoe verander je een jaren zeventig kantoorkolos in combinatie met nieuwbouw naar een verleidelijke nieuwe woonplek in een minder populair deel van Haarlem? 

Vanaf juni 2017 is door Dura Vermeer en de andere ontwikkelaars in Schalkwijk-Midden hard samengewerkt met gemeente Haarlem en diverse architectenbureaus om tot een nieuwe stedenbouwkundige invulling te komen van het voormalig Fluorterrein. De basis vormt het manifest ’Tussen de bomen’ met als credo: stenen eruit, bomen erin. Het huidige kantorengebied wordt omgetoverd tot een prettig woon- en leefmilieu met volop nieuw groen. Dura Vermeer realiseert ongeveer 330 woningen en een aantal gemengde voorzieningen.

De Smaak van F

Wat hebben we gedaan?

 • #Branding
 • #Online marketing
 • #Doelgroeponderzoek

Ons strategisch voorstel was samen met ontwerpbureau ZZESTO gedeelde winnaar van de pitch. Samen ontwikkelen wij De Smaak van F. Een vernieuwende marketing- en onderzoekscampagne waarin we de woonvraag aan potentiële bewoners voorleggen via Facebook en Instagram en vervolgens verdiepen met woonpanels en een online enquête. Want wie wil hier straks wonen en hoe? Is dit stukje oost-Haarlem écht iets voor hippe bewoners in hun deeleconomie? Of spreekt het de flexibele krachten met hun 24/7 leven aan, die buiten kantoortijden dezelfde comfort en services willen ervaren? Of maken we hier toch een bruisende plek voor ambitieuze aanpakkers en zelfdoeners?

De Smaak van F

Wat leverde het op?

Heel veel. Naast een flinke groep volgers op Facebook verkregen we een in een vroeg stadium een grote database, die doorgroeide naar meer dan duizend geïnteresseerden. Die stelden we verdiepende vragen voor extra marktinformatie. De informatie biedt niet alleen handvatten voor ontwerper en ontwikkelaar, maar bepaalt ook het marketingconcept en de definitieve positionering in aanloop naar de verkoop. We zetten ze de toekomstige bewoner echt vroeg aan tafel.

De Smaak van F

Facts & Figures

Opdrachtgever

Dura Vermeer

Plaats
Haarlem
Jaar
2018 - heden
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  De Smaak van F
  Stijn van Doorn

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws