• H-Park Hilversum

H-Park Hilversum

Ingrijpende verbouwing in je achtertuin.

De vraag

Vlakbij station Hilversum Sportpark – op de locatie van de Beiersdorf fabriek – huisde tot voor kort een hogeschool. Studenten maken plaats voor bouwvakkers. De panden worden getransformeerd tot unieke woonwerklocatie: H-Park. Midden in een woonwijk komt straks meer leven in de brouwerij. En in die woonwijk wordt druk gebouwd. Aan ons de vraag om in gesprek te gaan met buren en hen te informeren over het plan en de bouw.

H-Park Hilversum

Wat hebben we gedaan?

 • #rondleiding voor de buren
 • #in gesprek
 • #nieuwsflitsen

Wij zijn gestart met een inloopbijeenkomsten voor buren om hen te informeren over de plannen en het proces. Met een aantal directe buren hebben we gesprekken gevoerd aan de keukentafel. Hun zorgen over de bouw, de veiligheid van de spelende kinderen, de grote bomen die ze willen behouden, namen we door. Een aantal buren wierp zich op als buurtcomité, een fijn aanspreekpunt voor ons tijdens de bouw. We hebben met hen afspraken gemaakt, ook over het toekomstig gebruik van H-Park. De gemeente is ook meegenomen in dit proces. Nu we druk aan verbouwen zijn, zorgen wij ervoor dat de buren op de hoogte zijn. Ze kunnen terecht bij ons met vragen of zorgen. We infomeren ze regelmatig over de stand van zaken en organiseren rondleidingen op het bouwterrein.

H-Park Hilversum

Wat leverde het op?

Over het nieuwe plan hebben buren kunnen meepraten en zorgen zijn waar mogelijk weggenomen. En de buren weten wat er gebeurt in hun achtertuin. Bouwen betekent nu geluid, extra vrachtwagens en gedoe. Dit kunnen we niet wegnemen. Wel zorgen we ervoor dat buren weten wat er speelt en waar ze terecht kunnen met hun vragen. Dat helpt.

H-Park Hilversum

Facts & Figures

Opdrachtgever

Ivy Group 

Plaats
Hilversum
Jaar
2017 - heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Weblinks
  Website
  Team
  H-Park Hilversum
  Frances Rasker

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws