• Het Dok

Het Dok

Wonen en werken op het haventerrein.

De vraag

In het ruige NDSM haventerrein ontstaat een nieuw woongebied met een rijke afwisseling van scheepswerven, kades, creatieve broedplaatsen en nieuwe woongebouwen. Op de plek van de voormalige Brockhoffgarage aan de TT Vasumweg, gaat Van Wijnen in opdracht van Bouwinvest en in nauwe samenwerking met ontwikkelaar COD aan de slag met de bouw van een nieuw wooncomplex, genaamd Het Dok. Aan De Wijde Blik is gevraagd de omgevingscommunicatie te verzorgen.

Het Dok

Wat hebben we gedaan?

 • #Bouwen
 • #Omgevingscommunicatie
 • #Luisteren

Het NDSM terrein is een gebied met veel bedrijvigheid, waar veel verandert. De aannemer gaat op steenworp afstand van veel bedrijven hijen en damwanden slaan. En daarna bouwen! Wij leveren een omgevingsmanager en gaan voorafgaand aan en tijdens dit bouwproces in gesprek met de buurt. Persoonlijke aandacht staat centraal. Zo is er ruimte voor één op één gesprekken, wordt de communicatie afgestemd met de gemeente en organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst waar buren vragen stellen aan het bouwteam. Wij zijn het gezicht van het project waar vragen, zorgen en klachten binnenkomen.

Het Dok

Wat leverde het op?

Buren weten wat ze op hoofdlijnen kunnen verwachten. En waar ze terecht kunnen met vragen en klachten. Helderheid, ook bij bouwoverlast, helpt om de sfeer rondom het project goed te houden. We nemen de zorg voor het goed organiseren van de communicatie uit handen, zodat de uitvoerder en zijn team zich kan focussen op de bouw.

Het Dok

Facts & Figures

Opdrachtgever

Van Wijnen

Plaats
Amsterdam
Jaar
2018 - heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Team
  Het Dok
  Claudia Moerland

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws