• Hondsrugpark

Hondsrugpark

Kantoorgebied wordt levendige stadswijk met park

De vraag

Hoe tover je een grauwe, gedateerde kantoorwijk in Amsterdam Zuidoost om tot een bruisend woon-werkgebied? De Hondsrugweg en omgeving, het gebied tussen Ikea en het ArenA-gebied, staan niet bepaald bekend als een swingend stukje Amsterdam. Met dank aan de vele kantoordozen van spiegelglas is de sfeer er ver te zoeken. Terwijl hier straks zo’n 5000 woningen, verschillende werkplekken, scholen en voorzieningen komen. Deze liggen allemaal in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark. Stedelijke woon-en werkgebouwen komen rond een stadspark. Aan ons is gevraagd om een merk te maken, naambekendheid te genereren en het imago te verbeteren. Werk aan de winkel dus!

Hondsrugpark

Wat hebben we gedaan?

 • #gebiedsmarketing
 • #branding
 • #social content
 • #online marketing
 • #nieuwsupdates

Allereerst moest er een merk komen voor het gebied. Tijdens een brandingsessie met de ontwikkelaars kwamen de merkwaarden tot stand die het gebied zijn unieke persoonlijkheid geven: fris en optimistisch, dynamisch, onverwachts, en ontmoeten. Zo kwamen we tot een duidelijke positionering. We maakten de projectstijl én een strategisch plan. Dit vormt de basis voor al onze marketinguitingen.

Hondsrugpark

Wat leverde het op?

We lanceerden de website en zetten alle socialmediakanalen op. Ook ontwikkelden we een 3D maquette waarmee je in vogelvlucht door het toekomstige gebied beweegt. In 2019 organiseerden we het gratis Freezone festival, wat ons de nodige free publicity opleverde. Met een mix van Adwords-, Display en Socialcampagnes zetten we dit jaar in op vullen van een database van 10.000 geïnteresseerden.  

Hondsrugpark

Facts & Figures

Opdrachtgever

Stichting Hondsrugpark (COD, Duqer, Wonam, Certitudo, Vastint, Synchroon, Amvest)

Plaats
Amsterdam
Jaar
2019 - heden
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Team
  Hondsrugpark
  Max Lange

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws