• House Modernes

House Modernes

Herstel van oude glorie in hartje Utrecht.

De vraag

In hartje Utrecht wordt volop gebouwd aan House Modernes. Het iconische complex dat veel inwoners van Utrecht kennen als ‘De Planeet’ ondergaat een metamorfose. Op deze plek stond ooit warenhuis Galeries Modernes. Het originele design uit de jaren ‘30 van architect Dirk Brouwer was vertrekpunt voor het nieuwe ontwerp. Er wordt straks weer gewerkt en gewinkeld in House Modernes. En er komt één van de grootste fietsenstallingen van Utrecht. Wij zijn gevraagd om de communicatie met de omgeving te verzorgen. Hard nodig zo middenin de binnenstad.

House Modernes

Wat hebben we gedaan?

 • #omgevingscommunicatie
 • #herontwikkeling
 • #updates
 • #prijsvraag

Wij zorgen ervoor dat we het sloop- en bouwproces zo goed mogelijk uitleggen aan de buren. En we zijn er voor hen als ze gedurende de bouw vragen hebben. We zijn begonnen met kennismaken met de buurt. We organiseerden een informatieavond bij de start van de bouw. En we zijn op gesprek geweest bij onze naaste buren. Zo weten we wie zij zijn én kennen we hun zorgen. Nu de bouw in volle gang is, houden we buren, ondernemers en geïnteresseerden actief op de hoogte. We sturen geregeld updates per mail. Ook verzonnen we een prijsvraag op zoek naar het beste idee voor het hergebruik van de oude gevelletters van dit beeldbepalende gebouw.

House Modernes

Wat leverde het op?

Vroeg in het traject, nog voor de start van de werkzaamheden, kennismaken met de omliggende bedrijven en buren zorgt ervoor dat zij ons weten te vinden. Ook zorgt het voor begrip. We hebben nauw overleg met de uitvoerder. Eventuele overlast proberen we tot een minimum te beperken. En als omwonenden toch overlast ervaren, dan zijn we er voor ze.

House Modernes

Facts & Figures

Opdrachtgever

Syntrus Achmea

Plaats
Utrecht Centrum
Jaar
2019 - heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Team
  House Modernes
  Frances Rasker

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws