• House Modernes

House Modernes

Herstel van oude glorie in hartje Utrecht.

De vraag

In hartje Utrecht is volop gebouwd aan House Modernes. Het iconische complex dat veel inwoners van Utrecht kennen als ‘De Planeet’ heeft een uitgebreide metamorfose ondergaan. Op deze plek stond ooit warenhuis Galeries Modernes. Het originele design uit de jaren ‘30 van architect Dirk Brouwer was vertrekpunt voor het nieuwe ontwerp. Sinds september 2021 wordt er weer gewerkt en gewinkeld en parkeren bezoekers hun fiets in één van de grootste fietsenstallingen van Utrecht. Wij waren gevraagd om de communicatie met de omgeving te verzorgen. Hard nodig zo middenin de binnenstad.

House Modernes

Wat hebben we gedaan?

 • #omgevingscommunicatie
 • #herontwikkeling
 • #updates
 • #socialmedia
 • #kijkmiddag

Wij hebben het sloop- en bouwproces zo goed mogelijk uitgelegd aan de buren. En we waren er voor hen als ze gedurende de bouw vragen hebben. We zijn eerst begonnen met kennismaken met de buurt. We organiseerden een informatieavond bij de start van de bouw. En we zijn op gesprek geweest bij onze naaste buren. Zo wisten we wie zij zijn én kenden we hun zorgen. Tijdens de bouw hielden we buren, ondernemers en geïnteresseerden actief op de hoogte. We stuurden geregeld updates per mail, maar zorgen ook voor actieve communicatie via de social media kanalen van House Modernes. Ook organiseerden we enkele kijkmiddagen op de bouwplaats.

House Modernes

Wat leverde het op?

Vroeg in het traject, nog voor de start van de werkzaamheden, kennismaken met de omliggende bedrijven en buren zorgt ervoor dat zij ons weten te vinden. Ook zorgt het voor begrip. We hebben nauw overleg gehad met de uitvoerder. Eventuele overlast beperkten we tot een minimum. En als omwonenden toch overlast ervoeren, dan waren we er voor ze.

House Modernes

Facts & Figures

Opdrachtgever

Syntrus Achmea

Plaats
Utrecht Centrum
Jaar
2019 - 2021
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Team
  House Modernes
  Arjan Kaashoek

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws