• Julia's Park

Julia's Park

Voormalige kazerne uit WOII wordt exclusief woonproject

De vraag

Het Haagse Benoordenhout staat bekend om zijn inwoners die zeer betrokken zijn bij hun buurt. De herontwikkeling van de monumentale Prinses Julianakazerne werd kritisch gevolgd. We begrijpen de belangen van de omwonenden. Goed overleg met de buurt heeft nu een ontwerp opgeleverd waar zowel kopers als omwonenden enthousiast over zijn.

Julia's Park

Wat hebben we gedaan?

 • #omgevingscommunicatie
 • #één-op-één gesprekken
 • #informatiebijeenkomsten

We stonden bij aanvang op achterstand. Eerdere plannen van anderen stuitten op grote weerstand. De buurt was gewapend met een fikse portie wantrouwen. Bouwen aan vertrouwen werd daarom het credo. Dat deden we door bij aanvang een reeks gesprekken in klein verband te organiseren, met betrouwbare en vlotte verslagen. Door heel open te zijn over ieders belangen. Door de gemeente van meet af aan mee te nemen in het proces. En doordat onze opdrachtgever daadwerkelijk elementen in het ontwerp aanpaste. Bij de eerste grote bewonersbijeenkomst konden we zo direct de kou uit de lucht halen en sloeg de stemming zeer snel om ten gunste van het project en de ontwikkelaar.

Julia's Park

Wat leverde het op?

Na een aantal rondes ging het ontwerp op voor de finale aanvraag Omgevingsvergunning. Met uiteindelijk nul bezwaren. Julia’s Park wordt een exclusieve woonplek en tegelijkertijd echt deel van de wijk. Een welkome aanvulling op dit deel van Benoordenhout.

Julia's Park

Facts & Figures

Opdrachtgever

ZINC Real Estate

Plaats
Den Haag
Jaar
2017
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Team
  Julia's Park
  Theo Dohle

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws