• Leven in LIFE

Leven in LIFE

Uniek woongebouw voor levensgenieters van 50+.

De vraag

In de Houthaven van Amsterdam staat LIFE: een gemengd woongebouw voor betrokken 50-plussers. In het LIFEgebouw bevinden zich onder één dak koopwoningen en huurappartementen in de sociale huur en vrije sector. De huurappartmenten zijn van Habion en Bouwinvest; zij creëren hier samen een plek waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht geaardheid, afkomst, levensstijl en overtuiging. Een plek waar bewoners naar elkaar omkijken, wat van het leven maken en zo samen zelfstandig oud worden. De vraag was dan ook niet zozeer 'hoe trekken we mensen naar deze plek', maar vooral 'hoe spreken we mensen aan die dezelfde gedeelde waarden hebben, die passen bij LIFE'.

Leven in LIFE

Wat hebben we gedaan?

 • #Marketing
 • #Branding
 • #Nieuwbouw

LIFE vroeg om een bijzondere positionering, die aansloot bij een heel specifieke doelgroep. De Wijde Blik dacht in hecht overleg de branding uit en verzorgde de huisstijl en marketingcampagne. Voor het bereiken van de doelgroep zetten we de belangrijkste waarden op een rij: LIFE zoekt bewoners die een bijdrage leveren, voor elkaar zorgen en openminded zijn. Passende organisaties en 50-plussers werden aangesproken. We zorgden naast deze netwerkbenadering voor strategisch advies, de online campagne, free-publicity en alle middelen daaromheen. Daarvoor bedachten we een sterk kernverhaal: samen zijn we LIFE. 

In LIFE kun je zijn wie je bent. Amsterdammer. Geliefde. Ouder. Workaholic. Levensgenieter. Vriendin. Kunstenaar. Leenoma. Nachtvlinder. Buur. Iemand die omkijkt naar anderen en hen in hun waarde laat. Samen zijn we LIFE.

Leven in LIFE

Wat leverde het op?

Voor de verhuur van de sociale appartementen bereikten we door middel van een succesvolle online campagne en netwerkbenadering onze doelgroep. In drie weken tijd schreven circa 400 betrokken 50-plussers zich in om te leven in LIFE. De selectie van deze bewoners was een zorgvuldig maatwerktraject. De 59 vrije sector huurappartementen werden online, offline en via netwerken onder de aandacht gebracht. LIFE wordt gefaseerd vanaf Q2 2020 opgeleverd. De eerste bewoners hebben inmiddels hun sleutel gekregen en zijn dankzij bijeenkomsten en gesprekken een hechte community geworden.

Leven in LIFE

Facts & Figures

Opdrachtgever

Bouwinvest en Habion

Plaats
Amsterdam
Jaar
2019 - heden
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Leven in LIFE
  Suzanne Witteman

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws