• NDSM

Gebiedspromotie van de gaafste plek van Amsterdam

De vraag

Iedereen in Amsterdam kent NDSM. Het is een geliefd gebied dat nu vooral bekend staat als plek waar het goed eten en feesten is. De loodsen, containers, kranen en graffiti geven het gebied een unieke sfeer voor een veelal jong publiek. De komende tien jaar komen er op NDSM duizenden woningen bij en transformeert de werf van party-gebied naar een nieuwe stadswijk waar je kunt wonen, werken, ondernemen, opgroeien en recreëren. Voor deze transformatie is een nieuw beeld van NDSM nodig; een nieuw merk.

NDSM

Wat hebben we gedaan?

 • #marketing
 • #branding
 • #nieuwbouw

In opdracht van BMB heeft De Wijde Blik nagedacht over de verkleuring van het merk NDSM. We hebben een uitgebreid positioneringstraject doorlopen, samen met stakeholders op de werf. Hieruit vloeide een nieuw merk voort dat we hebben vastgelegd in een merkboek. Dit merkboek vormt de basis voor alle nieuwe ontwikkelingen de komende jaren. Op basis van dit merk, maakten we een website, social media kanalen en bouwborden. De NDSM-werf heeft een eigen verhalenwandeling gekregen. Op negen verschillende punten staan we stil bij de rijke historie, de alledaagse bedrijvigheid en de toekomstige ontwikkelingen op NDSM. Ook zijn de bouwplaatsen gesierd met schuttingen die een blik naar de toekomst, een podium voor de culturele scene, interactie en een weerspiegeling van ‘LevenopNDSM’ tonen. Binnenkort start de online verkoop campagne voor Nautisch NDSM.

NDSM

Wat leverde het op?

Inmiddels hebben meer dan 1.750 mensen aangegeven interesse te hebben om te wonen of ondernemen op NDSM. Ruim 200 mensen hebben zich ingeschreven voor een woning van BinnenDok. Meer dan 600 woningzoekenden hebben hun interesse voor een woning in Nautisch NDSM aangegeven.

Omwonenden, ondernemers, toekomstige bewoners en andere stakeholders worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en mogelijkheden en blijven nauw betrokken bij dit bruisende ontwikkeltraject.

NDSM

Facts & Figures

Opdrachtgever

BMB Vastgoed

Plaats
Amsterdam
Jaar
2020 - heden
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Facebook
  Instagram
  Website
  Team
  NDSM
  Anne Tax

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws