• Rokin District

Oude Fortispanden gesloopt

Het super-de-luxe Rokin District: nieuwe winkelpanden tussen Dam en Nes.

De vraag

Presenteer onze plannen voor het project Rokin District aan de buurt. Dat was de opdracht van de IVY Group. We begonnen met de boodschap: we gaan de roze Fortispanden slopen. En daarna werden twee nieuwe warenhuizen gebouwd. De Wijde Blik begeleidt het communicatieproces met omwonenden en ondernemers van planvorming tot oplevering.

Rokin District

Wat hebben we gedaan?

 • #omgevingscommunicatie
 • #aanspreekpunt
 • #rondleidingen op de bouw
 • #participatiebijeenkomsten

Samen met de architect hebben we de plannen in een vroeg stadium aan de buurt gepresenteerd. De ondernemers van de Nes – een straatje van 2,5 meter – hadden zorg. Terecht natuurlijk. Bij hun voor de deur zou worden gesloopt en gebouwd. Dat is puzzelen op de vierkante centimeter. En geeft de nodige overlast. Daarom individuele gesprekken en gezamenlijke bijeenkomsten. Daar kwam een convenant uit voort met werkafspraken. Bijvoorbeeld over werktijden. Als onderdeel van het contract met de aannemer. De ondernemers uit de buurt vormen een klankbordgroep. Zij waren continue aangehaakt en op de hoogte.

Kunst om de bouwput
We vertellen wat we doen en waarom. En proberen het ook nog een beetje aangnaam te maken. Samen met 'buurman' De Brakke Grond hebben we een kunstproject opgezet. Zij maakten een selectie van Nederlandse en Belgische graffiti kunstenaars. Die het hek om de bouwput supermooi gemaakt hebben. Dit oogt veel bekijks en waardering van de dagelijkse stroom toeristen, de bewoners en de ondernemers.

Aanspreekpunt
Soms zijn er klachten uit de buurt. De Wijde Blik is het aanspreekpunt voor buren. Belangrijk is persoonlijk contact, snel reageren en naar oplossingen zoeken. We trekken nauw op met de aannemer.

Rokin District

Wat leverde het op?

Door het persoonlijke contact is het project een bekende goede buur van de bewoners en ondernemers op de de Nes en het Rokin geworden. Er zijn korte lijnen en makkelijk contact. En dat schept vertrouwen. Natuurlijk is er ook gedoe. Verbouwen hartje binnenstad is niet makkelijk. Het bouwproces verloopt voorspoedig.

Rokin District

Facts & Figures

Opdrachtgever

IVY Group

Plaats
Amsterdam Centrum
Jaar
2013-heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Rokin District
  Leonie Offereins

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 11 jaar bestaan. 11 jaar? Alweer bijna 12 jaar! And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws