• Sluisbuurt

Sluisbuurt

Samen nadenken over hoogstedelijk wonen in de Sluisbuurt.

De vraag

Amsterdam staat de komende jaren voor een grote uitdaging. Amsterdammers of hun kinderen, maar ook mensen die hier werken, zoeken een huis in onze stad. De gemeente Amsterdam vraagt De Wijde Blik mee te denken over de communicatiemogelijkheden voor de Sluisbuurt en de discussies te gebruiken om een beter plan te maken.

Sluisbuurt

Wat hebben we gedaan?

 • #gebiedscommunicatie
 • #inspraak
 • #website

We zijn de discussie niet uit de weg gegaan. Sterker nog, vanuit de discussie met betrokkenen willen we een beter plan maken. De Sluisbuurt wordt een vernieuwende Amsterdamse wijk, met deels slanke woontorens tot 143 meter hoog. De wijk krijgt een divers woonaanbod, veel groen, mooie waterkanten en voorzieningen zoals winkels, scholen, bedrijfsruimten en horeca. Er komen maximaal 5.500 woningen. Door op deze locatie intensief en in hoge dichtheid te bouwen, draagt de Sluisbuurt bij aan het oplossen van de woningnood in de stad. En blijven op andere plekken groen, landelijke gebieden en sportparken beter behouden. In de eerste helft van dit jaar behandelt de gemeenteraad het Stedenbouwkundig Plan. De Wijde Blik ondersteunt de gemeente bij het maken van een bundel waarin ideeën en reacties uit deze discussie worden samengevat. De raad kan zo een afgewogen oordeel vellen. Daarnaast willen we relevante doelgroepen goed informeren over de plannen voor de Sluisbuurt en de overwegingen waarom dit voor Amsterdam een belangrijke ontwikkeling is. We willen deze doelgroepen ook de ruimte bieden om met ons in gesprek te gaan over de plannen en daarbij voorkeuren en suggesties aan te geven. Dit is een ongoing proces.

Sluisbuurt

Wat leverde het op?

Uiteindelijk wordt Amsterdam zo een leukere stad: een buurt als de Sluisbuurt is er nog niet. Straks valt er nog meer te kiezen. Voor de drukte en gezelligheid van de binnenstad of de gezinswoningen in Noord en IJburg en met de Sluisbuurt dus ook voor een hoog stedelijke woonbuurt. Volgens de planning starten de eerste bouwwerkzaamheden in 2018 en kunnen vanaf 2020 de eerste mensen in de Sluisbuurt gaan wonen. In de tussentijd werken wij hard aan de gebiedscommunicatie voor de nieuwe wijk door de stad mee te laten denken over deze plannen.

Sluisbuurt

Facts & Figures

Opdrachtgever

De gemeente Amsterdam

Plaats
Amsterdam, Sluisbuurt
Jaar
2016 - heden
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Sluisbuurt
  Theo Dohle

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 11 jaar bestaan. 11 jaar? Alweer bijna 12 jaar! And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws