• Vijverweg

Vijverwegkerk vs. appartementen­gebouw

Wel of geen appartementengebouw in je Bloemendaalse achtertuin. Bewoners praten met gemeente en ontwikkelaars.

De vraag

De Vijverwegkerk in Bloemendaal wordt gesloopt. Er komt een appartementengebouw. De ontwikkelaar en de gemeente Bloemendaal gaan hierover in gesprek met de buurt. Ze vroegen De Wijde Blik: creëer een plan waar iedereen tevreden mee is. We hebben een participatieplan gemaakt en begeleiden het proces als onafhankelijke partij.

Vijverweg

Wat hebben we gedaan?

 • #participatie
 • #participatiebijeenkomst

Een gedragen plan waar iedereen tevreden mee is. Dat was de ambitie. Deze uitkomst konden we natuurlijk niet garanderen. Wel garanderen we een open proces waarin ieder zijn zegje mag doen. We betrekken de buurt en Stichting Ons Bloemendaal bij de plannen van de ontwikkelaars voor de Vijverwegkerk. Eerst de hele buurt. Daarna meer in detail in klein comité (denktank). Tijdens twee of drie bijeenkomsten. Buurtbewoners om tafel met ontwikkelaars, architect, stedenbouwkundige en gemeente. Om de plannen aan te scherpen en wellicht te wijzigen. De Wijde Blik als onafhankelijk voorzitter.

Het proces
Een kick off met de hele buurt. Dan komt de denktank twee of drie keer bij elkaar. Aan het eind het resultaat voor de buurt. Een ieder volgt het proces op een speciale website.

Vijverweg

Wat leverde het op?

Het resultaat is een advies voor de gemeenteraad van Bloemendaal waarin het participatieproces staat beschreven. En de punten waarop bewoners en ontwikkelaars het wel en niet eens zijn. In het beste geval: een breed gedragen stedenbouwkundig plan.

Vijverweg

Facts & Figures

Opdrachtgever

Gemeente Bloemendaal

Plaats
Bloemendaal
Jaar
2016 - heden
Expertise
 • Participatie
 • Weblinks
  Website
  Team
  Vijverweg
  Shakiela Bouwer

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws