• Vinkenburgstraat

Vinkenburgstraat Utrecht

Nieuwbouw nabij het Neude

De vraag

Middenin de binnenstad van Utrecht – om de hoek bij de Oudegracht – ligt al sinds jaar en dag een lege kavel. Werd ooit gebruikt als parkeerplaats. Er ligt een ontwerp voor vier nieuwe woningen boven een winkel. Hartje stad met veel buren.

Vinkenburgstraat

Wat hebben we gedaan?

 • #omgevingscommunicatie
 • #informatiebijeenkomst

Een verbouwing hartje stad vraagt altijd goede communicatie. Zelfs als er nog geen schop de grond in is gegaan. Buren zijn hier bewoners maar ook veel ondernemers, zowel winkels als horeca. Zij willen weten wat er komt, hoe het eruit ziet en hoe we straks gaan bouwen. Zover is het nog niet. De ontwikkelaar en architect hebben – samen met de gemeente – eerst maar eens alle directe buren uitgenodigd. Om ze te laten zien wat er komt en hoe het proces eruit ziet. Formele inspraak komt uiteraard ook. Dat zijn we hier voor. We stellen ons als nieuwe buren graag zelf voor.

Vinkenburgstraat

Wat leverde het op?

We bevinden ons nog maar aan de start van het project, maar de eerste introductie was goed. Vragen van buren konden we ter plaatse beantwoorden. Met enkele naaste buren praten we nog verder door. Het in natuurlijk geen megaverbouwing. Toch willen we de impact op de buurt niet onderschatten. We zijn dan ook bereikbaar en blijven in contact in de komende periode.

Vinkenburgstraat

Facts & Figures

Opdrachtgever

Ivy Group

Plaats
Utrecht
Jaar
2016-heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Team
  Vinkenburgstraat
  Shoura van Brugge

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 14 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws