• Vinkeveld

Vinkeveld in Vinkeveen

Hoe goed luisteren een vastgelopen project vlot kan trekken.

De vraag

Hoe kunnen we een nieuwbouwlocatie met 200 beoogde woningen een tweede kans geven en laten aansluiten op de marktbehoefte? Maak samen met de potentiële bewoners het nieuwe stedenbouwkundige plan.

Een nieuwbouwproject met een gefaald imago en een al bouwrijp gemaakte locatie moest opnieuw in de markt gezet worden. De gemeente De Ronde Venen nam het initiatief en vroeg De Wijde Blik om een plan van aanpak waarin cocreatie een belangrijke rol moest krijgen.

Vinkeveld

Wat hebben we gedaan?

 • #cocreatie
 • #online marketing
 • #placemaking
 • #gebiedsmarketing

Een brink is van oudsher een ontmoetingsplaats in een dorp. De Brink in Vinkeveld  was de metafoor waar we onze nieuwe aanpak omheen hebben gebouwd. Samen met toekomstige bewoners een plan maken betekent gelegenheid bieden voor interactie, ruimte voor reacties en het delen van vorderingen.

Naast de nieuwe naam Vinkeveld die aansluit bij het beleven van het ontspannen leven in de polder, organiseerden we in een jaar tijd een drietal drukbezochte woonworkshops. Rond de nieuwe strategische positionering produceerden we alle projectmiddelen zoals de website, nieuws rondom het project, een keet op de bouwlocatie, de online campagne en oudoor-uitingen.

Vinkeveld

Wat leverde het op?

De drie woonworkshops werden per keer door zo’n 150 geïnteresseerden bezocht. De Facebookpagina telde in een mum van tijd 1.000 fans wat voor zo’n lokaal project een zeer goed resultaat is. De eerste fase met 80 woningen en kavels voor verschillende doelgroepen was bij de verkoop direct in zijn geheel in optie. De volgende fase komt er weer aan. Ook dan denken we mee en bewaken we het zorgvuldig opgebouwde merk.

Vinkeveld

Facts & Figures

Opdrachtgever

Gemeente De Ronde Venen i.s.m. Vink+Veenman, Bolton Ontwikkeling, M3 architecten, Stichting Afbouwwoningen en woningcorporatie Groenwest.

Plaats
Vinkeveen
Jaar
2014-heden
Expertise
 • Participatie
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Vinkeveld
  Marloes Kemming

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 11 jaar bestaan. 11 jaar? Alweer bijna 12 jaar! And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws