• SAWA

SAWA

Bouwen in hout op een toffe plek in Rotterdam

De vraag

‘We willen de ontwikkeling van het eerste houten woongebouw in Rotterdam aan de stad en vakgenoten presenteren. En we zoeken mensen die hier graag willen wonen en met ons meedenken. SAWA wordt het eerste gebouw van 50 meter hoog van hout in Rotterdam. Met veel groen en zo ontworpen dat het biodiversiteit in de stad versterkt. Een ambitieus project ontwikkeld door een energiek team. Of wij de marketing wilde oppakken? Wij hoefden bij deze vraag geen seconde na te denken, wat een tof project om aan mee te werken.

SAWA

Wat hebben we gedaan?

 • #Gebiedsmarketing
 • #Duurzaamwonen

In opdracht van Nice Developers en ERA Contour en samen met Mei Architects & Planners zijn we begin 2020 gestart. Het proces vroeg om een deskundig team met gevoel voor creativiteit. Op zoek naar het neerzetten van een sterk merk. Samen met ontwerpbureau Enchilada ontwikkelden wij het merk in beeld en strategie. Daarna volgden de middelen: een site, foto’s, een promotie video, een vlog, een Instagram en Facebook account, animaties en een online campagne. Begin mei 2020 lanceerden we het project. Met veel aandacht van klanten en vakgenoten als gevolg. De maanden erna volgden veel online Maak SAWA Mee avonden. In gesprek met buren en mensen die hier graag willen wonen. Samen met hen hebben we nieuwe ideeën bedacht voor SAWA, huidige ideeën een nieuwe draai gegeven en we hebben geluisterd naar de wensen van alle participerende deelnemers.

In november 2021 zijn de woningen verkocht. In aanloop naar de verkoop hebben we SAWA flink gepromoot met een groot aantal middelen: een woningzoeker, verkoopevenement, nieuwe beelden en Maak SAWA Mee avonden. In 2024 gaat de eerste schop in de grond.

SAWA

Wat leverde het op?

Een hoop nieuwe inzichten en ideeën. En dat alle woningen inmiddels zijn verkocht. We blijven in gesprek met onze klanten.

SAWA

Facts & Figures

Opdrachtgever

Nice Developers, ERA Contour

Plaats
Rotterdam
Jaar
2020 - 2021
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Website
  Instagram
  Facebook
  Team
  SAWA
  Jolijn Goertz

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws