• Ontdek IJsselmonde

Ontdek IJsselmonde

Kom recreëren in de natuur van Eiland IJsselmonde: je achtertuin is groter dan je denkt.

De vraag

Zet het buitengebied van Eiland IJsselmonde (tussen Rotterdam en Dordrecht) in de markt als aantrekkelijk merk en verleid inwoners én bezoekers om te komen recreëren in dit unieke gebied. De Wijde Blik maakte een gebiedspromotieplan om samen met ondernemers en lokale overheden de regio te verleiden tot een bezoekje aan het Eiland IJsselmonde. We werken nu volop aan het uitrollen van het plan en het voeren van campagne. 

Ontdek IJsselmonde

Wat hebben we gedaan?

 • #gebiedspromotie
 • #placemaking
 • #netwerkbenadering
 • #marketing

We hebben het zeer diverse recreatieve aanbod van Eiland IJsselmonde in kaart gebracht en gebundeld ontsloten op een aantrekkelijke projectwebsite. Onder een nieuwe naam en een kersverse huisstijl dragen we samen met partners in het gebied het Eiland uit als geweldige plek om te wandelen, fietsen, varen, eten en spelen. We verbinden partners in het gebied en jagen de online community aan.

Ontdek IJsselmonde

Wat leverde het op?

Een bloeiende online community en steeds meer inwoners én omwonenden die hun weg weten te vinden naar de website en de sociale media pagina's op Instagram en Facebook met het recreatieve aanbod van Ontdek IJsselmonde. De sociale media pagina's groeien hard door de dagelijkse dosis aan Eiland-weetjes die worden gepost. Ook wordt het Eiland volop besproken door bloggers op het gebied van wandelen, fietsen, uitjes met en zonder kinderen en natuur en komen we geregeld in de media met ons mooie recreatie aanbod. Zoals de verhalenwandeling die is te vinden op de website en je meeneemt langs de 10 mooiste plekken op het Eiland.

Ontdek IJsselmonde

Facts & Figures

Opdrachtgever

Landschapstafel IJsselmonde

Plaats
Eiland IJsselmonde
Jaar
2016 - heden
Expertise
 • Gebiedsmarketing
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Ontdek IJsselmonde
  Noor van Leemput

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al meer dan 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws