• Bajes Kwartier

Bajes Kwartier

Dé nieuwe hotspot van Amsterdam, voor echte stedelingen.

De vraag

De plek waar eens Willem Holleeder en Heer Olivier ‘woonden’ is over een paar jaar dé hotspot van Amsterdam. Bajes Kwartier is de winnende inzending van een team onder leiding van ontwikkelaar AM, waarin naast partijen als architectenbureau OMA, de Universiteit van Wageningen, duurzaamheidsexperts en andere specialisten ook De Wijde Blik een actieve bijdrage leverde. Grote vraag is: hoe zetten we dit gebied samen met alle stakeholders op de kaart?

Bajes Kwartier

Wat hebben we gedaan?

 • #hotspot
 • #tender
 • #omgevingscommunicatie

De Wijde Blik schreef mee aan de tender voor Bajes Kwartier, dé nieuwste wijk van Amsterdam op de plek van de iconische Bijlmerbajes. Hier komt straks een gemengde buurt met woningen en hotspots op het gebied van Dutch Design en gedurfde duurzaamheid.

Bajes Kwartier

Wat leverde het op?

De gemeente Amsterdam beoordeelde de indiending van Team Bajes Kwartier als beste plan. Inmiddels hebben ruim 8000 mensen aangegeven interesse te hebben om te wonen of ondernemen in Bajes Kwartier. Ruim 1000 mensen bezochten de eerste Open Dag. Bajes Kwartier is een voorbeeld van de stad van de toekomst; groen, duurzaam en bruisend.

Bajes Kwartier

Facts & Figures

Opdrachtgever

Bajes Kwartier C.V.
Een consortium van AM, Cairns en AT Capital.

Plaats
Amsterdam
Jaar
2017 - 2018
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Bajes Kwartier
  Indra Leeuwerink

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws