• Bajeskwartier

Bajeskwartier

Dé nieuwe hotspot van Amsterdam, voor echte stedelingen.

De vraag

De plek waar eens Willem Holleeder en Heer Olivier ‘woonden’ is over een paar jaar dé hotspot van Amsterdam. De iconische Bijlmerbajes is gesloopt en op haar plaats komt een groene, duurzame wijk waar je gezond en gelukkig woont. De Wijde Blik werkte met AM, Cairn, AT Capital en OMA aan de winnende tender voor het gebied en pakte daarna de communicatie op. Grote vraag is: hoe zetten we dit gebied samen met alle stakeholders op de kaart?

Bajeskwartier

Wat hebben we gedaan?

 • #tender
 • #gebiedsmarketing
 • #nieuwbouw

De Wijde Blik schreef mee aan de tender voor Bajeskwartier, dé nieuwste wijk van Amsterdam op de plek van de iconische Bijlmerbajes. Hier komt straks een gemengde buurt met woningen en hotspots op het gebied van cultuur en gedurfde duurzaamheid.

Na het winnen van de tender zijn we een omgevingscommunicatietraject gestart waarbij we strategisch advies geven, de belangen van vele stakeholders in het oog houden en markt en pers op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Door middel van open dagen, exposities en andere activiteiten werd de Bajes ook tijdens de transformatie ontsloten voor publiek. Tijdens en na de sloop delen we door middel van storytelling het verhaal hoe je een complexe ontwikkelopgave middenin de stad tot een goed einde brengt. Ontwikkelen is mensenwerk en we laten zien wie Bajeskwartier maken en wat hun idealen zijn.

Bajeskwartier

Wat leverde het op?

De gemeente Amsterdam beoordeelde de indiending van Team Bajeskwartier in de tenderfase als beste plan. Inmiddels hebben meer dan tienduizend mensen aangegeven interesse te hebben om te wonen of ondernemen in Bajeskwartier. Ruim 1000 mensen bezochten de eerste Open Dag. 

Omwonenden, ondernemers, toekomstige bewoners en andere stakeholders worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en mogelijkheden en blijven nauw betrokken bij dit langdurige en interessante ontwikkeltraject.

Bajeskwartier

Facts & Figures

Opdrachtgever

Bajeskwartier C.V.
Een consortium van AM, Cairns en AT Capital.

Plaats
Amsterdam
Jaar
2017 - heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Weblinks
  Website
  Facebook
  Team
  Bajeskwartier
  Claudia Moerland

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws