• Herinrichting Kerkstraat

Herinrichting Kerkstraat

Samen werken aan hartje Amsterdam

De vraag

Middenin Amsterdam, tussen de Amstel en de Leidsegracht, ligt de Kerkstraat. Het is hier een komen en gaan van fietsers, auto’s en wandelaars. De gemeente Amsterdam wil de openbare ruimte in deze drukke en op sommige plekken rommelige straat opnieuw inrichten. Het doel: een fijne en veilige straat voor alle (weg)gebruikers. Het ontwerp voor de nieuwe straat wil de gemeente samen met bewoners en ondernemers maken. Aan De Wijde Blik is gevraagd om dit proces in goede banen te leiden.

Herinrichting Kerkstraat

Wat hebben we gedaan?

 • #participatie
 • #Amsterdam
 • #herinrichting

We hebben de Kerkstraat opgeknipt in meerdere delen en hebben per deel met bewoners en ondernemers een ontwerp gemaakt. We gebruiken een op maat gemaakte maquette, zodat bewoners letterlijk zelf hun bomen en fietsenstallingen een plek kunnen geven. Mooie uitdaging is dat het ontwerp één geheel moet worden maar dat elk deel van de straat een sterke eigen identiteit heeft. 

Herinrichting Kerkstraat

Wat leverde het op?

Het ontwerp is inmiddels in het echt te bewonderen. Het was erg inspirerend om te merken dat de bewoners en ondernemers zo betrokken zijn bij hun eigen straat.

Herinrichting Kerkstraat

Facts & Figures

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Plaats
Amsterdam
Jaar
2018 - heden
Expertise
 • Participatie
 • Weblinks
  Website
  Team
  Herinrichting Kerkstraat
  Céline Bast

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws