• Herinrichting Kerkstraat

Herinrichting Kerkstraat

Samen werken aan hartje Amsterdam

De vraag

Middenin Amsterdam, tussen de Amstel en de Leidsegracht, ligt de Kerkstraat. Het is hier een komen en gaan van fietsers, auto’s en wandelaars. De gemeente Amsterdam wil de openbare ruimte in deze drukke en op sommige plekken rommelige straat opnieuw inrichten samen met de bewoners en ondernemers. Het doel: een fijne en veilige straat voor alle (weg)gebruikers. Aan De Wijde Blik is gevraagd om dit proces in goede banen te leiden.

Herinrichting Kerkstraat

Wat hebben we gedaan?

 • #participatie
 • #Amsterdam
 • #herinrichting

We hebben de Kerkstraat opgeknipt in meerdere delen en gaan per deel aan de slag met bewoners en ondernemers om samen een ontwerp te maken. Voor het eerste deel ligt er inmiddels een ontwerpvoorstel. Momenteel gaan we verder met de herinrichting van de volgende delen van de Kerkstraat. We gebruiken een op maat gemaakte maquette, zodat bewoners letterlijk zelf hun bomen en fietsenstallingen een plek kunnen geven. Mooie uitdaging is dat het ontwerp één geheel moet worden maar dat elk deel van de straat een sterke eigen identiteit heeft.

Herinrichting Kerkstraat

Wat leverde het op?

Het participatietraject is nog in volle gang. Het streven is om voor de zomer een ontwerp aan te bieden aan het bestuur van stadsdeel Centrum voor, of eigenlijk namens de hele straat. Erg inspirerend en leuk om te merken dat de bewoners en ondernemers zo betrokken zijn bij hun eigen straat.

Herinrichting Kerkstraat

Facts & Figures

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Plaats
Amsterdam
Jaar
2018 - heden
Expertise
 • Participatie
 • Weblinks
  Website
  Team
  Herinrichting Kerkstraat
  Suzanne Witteman

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al 15 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws