• Koningsplein

Koningsplein

Voormalige Scheltemapand wordt verbouwd tot winkel met daarboven appartementen.

De vraag

Welke Amsterdammer kocht geen boeken bij Scheltema aan het Koningsplein in Amsterdam. Het monumentale pand wordt momenteel door eigenaar a.s.r. en aannemer Burgland Bouw, getransformeerd tot een nieuwe winkelruimte met daarboven appartementen. De locatie zó hartje stad en zó dichtbij bewoners en winkels vraagt om zorgvuldige omgevingscommunicatie. De Wijde Blik verzorgt dit, in nauwe afstemming met de projectmanagers van FiMek. 

Koningsplein

Wat hebben we gedaan?

 • #inloopbijeenkomst
 • #rondleiding voor de buren
 • #ingesprek
 • #nieuwsflitsen

Goede communicatie met buren begint bij vertellen wat je gaat doen. Voordat je van start gaat. En dat vervolgens blijven doen zolang de verbouwing bezig is. Zeker bij potentieel overlastgevende onderdelen in de bouw. Een kraan plaatsen. Een vrachtwagen die vanwege laden en lossen de hele ochtend de gracht blokkeert. Opbouwen van de steiger. Dit soort momenten delen we vooraf in een nieuwsflits met buren. Een rondleiding die we gaven met een persoonlijke toelichting van de architect werd door buren zeer gewaardeerd. Een goede buur zijn, dat is waar het hier om draait.

Koningsplein

Wat leverde het op?

Gestructureerde omgevingscommunicatie levert hier heel direct waardering en tevreden buren op. Natuurlijk gaat een verbouwing nooit onopgemerkt voorbij. Maar je kunt er wel echt proberen te zijn voor de buren. En oplossen waar ze last van hebben. Zo scheen een van de lampen op de schutting recht in de slaapkamer van de overbuurman. Irritant natuurlijk. De buurman wist precies waar hij moest zijn met zijn klacht en we konden het snel oplossen. 

Koningsplein

Facts & Figures

Opdrachtgever

a.s.r.

Plaats
Amsterdam
Jaar
2017-heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Team
  Koningsplein
  Claudia Moerland

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws