• Nieuw Pompenburg

Nieuw Pompenburg

Verbinden door te verblijven.

De vraag

Een bijna vergeten ‘eilandje’ in het hart van Rotterdam krijgt een nieuwe toekomst als hippe plek om te ontdekken en van te genieten. Bij Pompenburg’s herontwikkeling is ‘verbinden door te verblijven’ een belangrijk thema. En bij de verbinding speelt de buurt natuurlijk een grote rol. De Wijde Blik is daarom gevraagd de participatie te begeleiden, in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Nieuw Pompenburg

Wat hebben we gedaan?

 • #Ingesprek
 • #Klankbordgroepen

Het participatietraject is afgetrapt met een startbijeenkomst voor de hele buurt. Zo’n 150 buurtbewoners schoven aan voor informatie over de toekomstige ontwikkelingen in omgeving Pompenburg. Ook lanceerde we tijdens de startavond de website met aanmeldoptie voor het participatietraject. Ruim zestig enthousiaste omwonenden meldden zich aan. Samen gingen we aan de slag tijdens meerdere werkgroepen. En samen met hen zijn de plannen en visie voor Pompenburg verder gebracht. Het eindresultaat van de werkgroepen is gepresenteerd aan de buurt en wordt op dit moment verwerkt in het nieuwe visiedocument. Hiermee gaan we straks opnieuw de buurt in.

Nieuw Pompenburg

Wat leverde het op?

Meedenken over plannen en visie creëert draagvlak bij omwonenden. Hetzelfde geldt voor het tijdig verstrekken van informatie. Met een flinke database aan geïnteresseerden houden wij de buurt nog altijd op de hoogte over de ontwikkelingen in Pompenburg. Wekelijks melden zich nieuwe mensen aan. Langzamerhand gaan we naar de 500 aanmeldingen.

Nieuw Pompenburg

Facts & Figures

Opdrachtgever

Synchroon

Plaats
Rotterdam
Jaar
2018 - heden
Expertise
 • Participatie
 • Weblinks
  Website
  Team
  Nieuw Pompenburg
  Daniëlle de Vries

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws