• 1828

Samen maken we 1828 nóg beter

De vraag

Ontwikkelaars Wibaut en AIVM springen in de bres voor jongeren. De woningnood is ongekend en daarvoor ontwikkelden zij het 1828-concept: zelfstandige, betaalbare huurwoningen voor jongeren van 18 tot 28 jaar, in combinatie met gedeelde voorzieningen. Aan ons de vraag om vorm en zichtbaarheid te geven aan dit woonconcept. En om, per beoogde locatie, de participatie te verzorgen met de buurt en jongeren. Wensen, zorgen en ideeën halen we op tijdens bijeenkomsten en klankbordgroepen en door online enquêtes.

1828

Wat hebben we gedaan?

 • #participatie
 • #marketing
 • #onlinemarketing

We hebben 1828 zichtbaar en vindbaar gemaakt. Voor jongeren die op zoek zijn naar een betaalbare woning. En voor gemeentes en andere stakeholders om ze te overtuigen van de noodzaak tot het bouwen van betaalbare woningen voor deze doelgroep. De twee websites www.1828.nu en www.1828groep.nu spelen een belangrijke rol in de communicatie, net als campagnes via social media. Voor elke stad, waar een vestiging van 1828 komt, hebben we een aparte website gemaakt. Jongeren die in Gouda, Haarlem, Leidschendam of Santpoort-Noord willen wonen, kunnen hier terecht voor updates. Ook wisten we de media te bereiken met de resultaten van een landelijk onderzoek onder jongeren. Per beoogde locatie zijn we in gesprek met omwonenden en andere belanghebbenden, om in kaart te brengen wat aandachtspunten en kansen zijn voor een 1828-vestiging. Jongeren vragen we in online enquêtes en tijdens woonpanels hoe zij de invulling van een 1828-vestiging in hun stad het liefst zien. Zo kan 1828 iedere 1828-locatie op maat ontwikkelen. Passend bij de plek, de omwonenden en de toekomstige bewoners.

1828

Wat leverde het op?

Om te beginnen meer dan 20.000 jongeren die zich hebben aangemeld voor 1828! Een waardevolle database die we kunnen gebruiken om jongeren te bevragen en woonpanels mee te vormen per locatie. Daarnaast zorgden de websites, nieuwsbrieven, social media campagnes en diverse media-acties voor zichtbaarheid. Gemeentes kunnen niet meer om 1828 heen! Zo brachten jongeren in de gemeente Bloemendaal de woningnood en 1828 onder de aandacht door het heimelijk plaatsen van 4.000 vlaggetjes in het gras voor het stadhuis. De 4000 vlaggetjes stonden symbool voor de 4000 jongeren die hier staan ingeschreven voor 1828. Een actie die niet stilletjes voorbij ging …

1828

Facts & Figures

Opdrachtgever

1828 Groep

Plaats
Amsterdam
Jaar
2019 - heden
Expertise
 • Participatie
 • Weblinks
  Website
  Website
  Facebook
  Instagram
  Linkedin
  Team
  1828
  Claudia Moerland

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws