• Geldersekade

Geldersekade

Bouw van een hotel in hartje Amsterdam.

De vraag

In een aantal leegstaande panden aan de Geldersekade bouwt De Nijs een nieuwe vestiging van Vondel Hotels. De buren zagen een hotel op deze plek in het centrum van Amsterdam in eerste instantie niet zitten maar de kogel is door de kerk en het hotel mag worden gebouwd. Het is puzzelen op de vierkante meter. Er is immers weinig ruimte voor aan- en afvoer en de buren wonen en werken zeer nabij. Zij gaan de verbouwing zeker merken. Dat vraagt om een slim bouwproces én zorgvuldige omgevingscommunicatie, met aandacht voor de buurt.

Geldersekade

Wat hebben we gedaan?

 • #ingesprek
 • #nieuwsupdates
 • #aanpakopmaat

De Wijde Blik neemt de zorg voor het goed organiseren van de communicatie uit handen, zodat de uitvoerder en zijn team zich kunnen focussen op de bouw. Wij zorgen dat we de omgeving snel leren kennen en weten wie de buren zijn. Zo moest er in de nacht een enorme torenkraan in het pand gehesen worden. We regelden een overnachting elders voor de directe buren en vertelden de ondernemers in de Zeedijk wat hen te wachten stond. Maatwerk dus en vooral persoonlijk in gesprek. Met de hoofduitvoerder stemmen we de planning af en brengen we in kaart welke momenten er aankomen die opgemerkt gaan worden. Onze stelregel is: voordat de buren iets merken, hebben we het hen al verteld.

Geldersekade

Wat leverde het op?

Een verbouwing in hartje Amsterdam gaat natuurlijk nooit onopgemerkt voorbij, maar heldere omgevingscommunicatie schept vertrouwen en levert direct veel waardering en begrip op van bewoners en ondernemers. We vertellen op tijd wat er gaat gebeuren en zijn bereikbaar voor vragen. Natuurlijk hebben buren weleens last van de verbouwing, maar ze weten waar ze naartoe kunnen en voelen zich gehoord.

Geldersekade

Facts & Figures

Opdrachtgever

Bouwbedrijf M.J. De Nijs

Plaats
Amsterdam centrum
Jaar
2018 - heden
Expertise
 • Omgevingscommunicatie
 • Team
  Geldersekade
  Claudia Moerland

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws