• Schieoevers Noord

Schieoevers Noord

Coronaproof participeren

De vraag

Schieoevers Noord in Delft transformeert de komende jaren tot een aantrekkelijk woon- én werkgebied. Dat vraagt nogal wat van de zittende ondernemers en omgeving. Hoe betrek je bestaande ondernemers en omwonenden? Hoe bereik je toekomstige ondernemers en bewoners? En, hoe doe je dat in een tijd waarin vanwege corona fysiek samenkomen niet mogelijk is? Een uitdagende opdracht voor de gemeente Delft, Amvest en AM/Kondor Wessels Vastgoed.

Schieoevers Noord

Wat hebben we gedaan?

 • #Participatiestrategie
 • #Onlineparticipatie
 • #Coronaproof
 • #Ideeenplatform

16 online bijeenkomsten, 611 deelnemers, 448 ingevulde enquêtes, 75 ingediende ideeën, … zomaar wat cijfers die de omvang van het participatieproject voor Schieoevers Noord weergeven. Het participatietraject bestond uit vier themaweken waarin wonen, werken, leefkwaliteit en bereikbaarheid centraal stonden. Onderwerpen als mobiliteit, verdichting en ontmoetingsplekken zijn behandeld tijdens online bijeenkomsten, waar inspirerende sprekers hun visie deelden en deelnemers om hun mening werd gevraagd. Wensen en aandachtspunten werden ook opgehaald door middel van online enquêtes. Ideeën konden online worden gedeeld op een speciaal ingericht ideeënplatform.

Schieoevers Noord

Wat leverde het op?

Een hele hoop informatie! De gemeente verwerkt zoveel mogelijk ideeën, wensen en aandachtspunten in het Ruimtelijk Kwaliteitskader en de ontwikkelaars gebruiken de input in de uitwerking van de ontwikkelplannen voor Kabeldistrict en Delfts Schiekwartier. Het participatieproces en de resultaten zijn beschreven in een eindrapportage. Met zoveel input is dat een dik rapport geworden. Vandaar dat we er een publieksvriendelijke visuele weergave van hebben gemaakt. Wel zo duidelijk!

Schieoevers Noord

Facts & Figures

Opdrachtgever

Gemeente Delft, Kabeldistrict (Amvest en Kondor Wessels Vastgoed) en Delfts Schiekwartier

Plaats
Delft
Jaar
2020-2021
Expertise
 • Participatie
 • Weblinks
  Website
  Team
  Schieoevers Noord
  Max Lange

  Bel ons voor een frisse blik (of een blikje fris)

  020 523 50 90

  Footer

  Mail ons voor een dosis informatie

  Ik wil meer weten

  Nieuwsbrief

  Natuurlijk noodzakelijk

  Actueel

  Footer

  Trots op...

  Dat we al bijna 20 jaar bestaan. And still going strong. Dat we zelfs opdrachtgevers hebben voor wie we al net zo lang werken. Als je het hebt over goeie samenwerking. Dat vinden wij belangrijk. En gezellig.

  Nieuws